Július 3-12. között a csomagfeladás szünetel! Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Keresés a Shop-ban

Sokszor kérdezitek meg vásárlás előtt, hogy mi a különbség a PUR és a PUL csónak között? Most próbálom megválaszolni, hogy könnyebb legyen a választás.

A különbség a csónak anyagában van. A csónakok anyaga mindkét esetben Poliuretánnal laminált textil.

A PUR elnevezés annyit jelent, hogy a textil, amire a laminált réteget felviszik 100% pamut frottír. Mivel a pamut önmagában természetes anyag, légáteresztő, így laminálás után is megtartja előnyös tulajdonságait. Mikor én mosható pelenkát használtam a gyerekeimnél, előnyben részesítettem a PUR csónakot, mert sokkal természetesebb anyag érintkezett a babám bőrével. Hátránya hogy mivel pamut, lassabban szárad.

A PUL Poliuretánnal laminált műszálas kelme. Ismerős lehet a PUL külsőknél, zsebes pelusoknál, hiszen azok is ilyen textilből készülnek. Ez is légáteresztő, szellőzik, de mivel műszálas, nem olyan mértékben, mint egy természetes anyag. Előnye, hogy gyorsan szárad, így pl. a téli időszakban nem mindegy hogy ennyi idő alatt száradnak a pelusok.

Összességében azt lehet mondani, hogy egyik sem tud többet a másiknál, itt inkább azt kell figyelembe venni, nekünk melyik szimpatikusabb.